Ecologische visie

Goed Gedrukt onderscheidt zich van andere drukkerijen door duurzaamheid steevast hoog in het vaandel te houden en ieder proces van begin tot einde met oog en respect voor het milieu uit te voeren. ♻️

 

Waterinkten

Waterinkten zijn de enige ecologische inkten. Om te voldoen aan de laatste ecologische eisen en het OEKO-TEX®-label te verkrijgen, mogen waterinkten geen schadelijke stoffen bevatten. De inkten bij Goed Gedrukt zijn OEKO-TEX® gecertificeerd en vrij van Phthalaten, Azo kleurstoffen en formaldehyde. Waterinkt zorgt voor een meer natural look dan plastisol inkten, die weekmakers bevatten en daarom schadelijk zijn voor mens en milieu. Bij lichte textielkleuren drukken wij op een transparante basis. Zo trekt de kleur grondig in de vezel van het textiel en voelt de opdruk opvallend zachter aan. Bij donkerdere textielkleuren wordt er eerst een witte basislaag aangebracht. De kleuren worden daarna op de witte basislaag geplaatst. De opbouw van kleurlagen op de textiel zijn voelbaar, maar dit is onvermijdelijk en bovendien noodzakelijk om elk logo mooi tot zijn recht te laten komen. Wilt u liever geen voelbare bedrukking? Daar hebben wij bij Goed Gedrukt een kwalitatief hoogstaande oplossing voor. Met de discharge druktechniek kunnen wij kleur wegetsen van textiel. U kan kiezen voor een natuurlijk ecru-kleurig logo of we kleuren uw logo zorgvuldig in voor een zijdezachte bedrukking. Goed Gedrukt werkt per soort textiel met een zo rekbaar mogelijke inkt om optimale kwaliteit en langdurig gebruik te garanderen. Op het grootste deel van de zeefdruk- en textielmarkt wordt er nog steeds gedrukt met milieuonvriendelijke PVC plastisol inkten. Door er vanaf de start bewust voor te kiezen om niet te werken met deze producten, ontpopte Goed Gedrukt zich al meer dan 25 jaar geleden als één van de pioniers in Europa tot een ecologisch vriendelijke en duurzame drukkerij.

 

Oekotex

OEKO-TEX® Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Hoewel het label dus gericht is op gezondheidsaspecten van het textielproduct, hebben de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid. OEKO-TEX® Standard 100 kan in principe in verschillende ketenschakels worden toegepast, het hangt ervan af of ruwe materialen of eindproducten worden getest en gecertificeerd. Binnen de scope van OEKO-TEX®, wordt OEKO-TEX® Standard 100 het meest gebruikt door bedrijven. Er zijn wel twee andere modules ontwikkeld, namelijk OEKO-TEX® Standard 1000 en OEKO-TEX® Standard 100plus, waarbij aanvullende ecologische en sociale criteria zijn opgenomen. Mede door de complexiteit van de productieketen van textiel, is het echter lastiger aan de eisen van deze standaarden te voldoen waardoor ze in de praktijk ook minder worden toegepast.

 

Zonne-energie

 

Fairtrade

 

Fairwear