Zeefdruk

De zeefdruktechniek werkt via een doordrukprincipe. Nadat een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal over een raamwerk wordt gespannen, wordt een lichtgevoelige laag belicht door een positieffilm. Deze lichtgevoelige laag wordt door de belichting verhard. De donkere delen (die niet lichtgevoelig zijn), worden nadien weggewassen. Zo ontstaan er doorlatende plekken op het zeefdrukraam. Wanneer het raamwerk in de machine wordt gehangen, wordt er inkt op het raam geplaatst. Op de uitgespoelde delen wordt inkt gedrukt op de gazen van de zeef. Dit patroon verschijnt dan op het textiel.


Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Dit impliceert dat wanneer je een ontwerp wil aanbrengen met twee kleuren, er met twee zeeframen gewerkt wordt. Onze ecologische waterinkt moet twee keer aangemaakt worden en de kleuren worden twee keer afgesteld. Dit verklaart de dubbele instelkost.

Zeefdruk is inzetbaar op vele gebieden en goed dekkend op zowel lichte als donkere ondergrond. Ieder materiaal heeft echter verschillende eigenschappen waar andere inktsoorten voor nodig zijn. Onze jarenlange expertise en kennis streeft er steevast naar kwaliteit te leveren.

Onze prijs wordt bepaald aan de hand van een formaatdruk van 30b cm x 40h cm. We drukken tot 9 kleuren per logo en werken met pantone kleuren. Zo kan u ook uw full colour beelden aan hoge kwaliteit via de traditionele zeefdruktechniek bestellen en kunnen wij uw logo specifiek naar wens bedrukken. Het zeefdrukken zelf gebeurt machinaal aan een hoog tempo en ontleent zich dus perfect voor grote oplages.

Met onze unieke expertise in zeefdruk levert Goed Gedrukt ecologisch verantwoorde en kwaliteitsvolle bedrukkingen die er ook na vele wasbeurten nog superieur uitzien.  

 

 

Lees hier meer over onze andere personalisatietechnieken:

► Borduren

 Discharge

► Transferdruk